HUMANIORASTUDERENDE PÅ SDU TILBYDES KARRIEREFORBERENDE FORLØB

International forskning dokumenterer, at studerende rigtig gerne vil have fremtidig beskæftigelse som en del af undervisningen. På denne baggrund, har Syddansk Universitet lige lanceret den første version af en onlineguide til underviserne på Det Humanistiske Fakultet med inspiration og konkrete ideer til, hvordan de kan indarbejde beskæftigelsesmuligheder i deres fag. 

Kommende cand.mag i engelsk og dansk på SDU er meget glad for det karriereforberedende forløb, hun lige har fulgt på universitetet, med fokus på, hvordan man kan oversætte alt det, man har beskæftiget sig med, til kompetencer, som arbejdsgivere forstår. Ligesom mange andre studerende har hun i perioder følt sig presset på studiet, og hun mener, at den konstante usikkerhed om, hvad man kan bruge uddannelsen til, har spillet ind.

"De, der læser medicin, bliver læger, og de, der læser til lærer, bliver lærere. Vi bliver humanister og cand.mag.er, og selv om det er megafedt, og fagene er spændende, føles fremtiden lidt mere usikker", udtaler Line Damm Krogh fra SDU. Hun bliver cand.mag. i engelsk og dansk til sommer og er nu i praktik som kommunikationsmedarbejder i Tønder Kulturhus. "Jeg havde nok ikke været så usikker gennem min uddannelse, hvis jeg tidligere havde vidst, hvad jeg kunne bruge min uddannelse til. Nu ved jeg, hvordan jeg skal gå målrettet efter at finde det rigtige match på arbejdsmarkedet, og jeg er meget fortrøstningsfuld om, at det nok skal lykkes."

Læs artikel af Anna Dalsgaard i Magisterbladet, 17. januar 2020.
https://www.magisterbladet.dk/magasinet/2020/magisterbladet-nr-1-2020/humaniora-paa-sdu-goer-de-studerende-klar-til-job