SAMARBEJDE OM STÆRKT OG VISIONÆRT HUMANIORA: PRESSEMEDDELELSE

Pressemeddelelse fra Danske Universiteter den 9. juni 2023

 Humaniora i Danmark har gennemgået store forandringer de seneste 10-15 år, bl.a. er antallet af studerende faldet markant. Danske Universiteter præsenterer nu en række anbefalinger, der skal sikre stærke og holdbare humanistiske uddannelser. 

Der er blevet meget længere mellem de studerende på humaniora. Siden 2013 er optaget på de humanistiske bacheloruddannelser faldet med næsten 50 procent, og antallet af studerende vil fremover falde yderligere, ligesom også de offentlige forskningsmidler til området bliver mindre. Udviklingen betyder, at der er brug for handling for at sikre humanioras fremtid.

Danske Universiteter fremsætter nu en række anbefalinger udarbejdet af Taskforce for fremtidens humaniora for at sikre, at humaniora fortsat kan opfylde samfundets nationale og regionale behov for humanistisk viden og arbejdskraft og bidrage til samfundets udvikling og problemløsning.

Læs hele pressemeddelelsen her:
https://dkuni.dk/pressemeddelelser/universiteterne-vil-samarbejde-om-staerkt-og-visionaert-humaniora/?fbclid=IwAR2YkkdqF_gu-WWSHYq7GB49HfUwyQY4h2q9v4xrPxAB8b6gPWLcms8kquk

Pixiudgave af Humaniora til tiden:
https://dkuni.dk/wp-content/uploads/2023/06/humaniora_til_tiden_pixiudgave.pdf

Hele rapporten Humaniora til tiden:
https://dkuni.dk/wp-content/uploads/2023/06/humaniora_til_tiden.pdf